23 Eylül 2013 Pazartesi

Güneş Gözlüklerinde Büyüleyici Tasarımlar

Yaz kış demeden her mevsim kullandığımız, hatta pek çoğumuzun vazgeçemediği aksesuar, güneş gözlükleri... Göz sağlığı için olduğu kadar kıyafet kombinlerimizi tamamlamak için de ideal bir parça...

Klasik pilot, retro, siyah, hayvan desenli, leopar, monokrom renk, büyük çerçeveli, 70'ler modasına geri dönüş, eğlenceli baskılar ve kamuflaj  çeşitleriyle herkesin zevkine hitap eden güneş gözlükleri her zamanki gibi çok iddialı...

Sizi cezbeden model hangisi?

Yüzünüzün şekline, esmer ya da açık tenli olmanıza göre değişebilecek gözlük modelleri, farklı renk seçenekleriyle tarzınıza uyum sağlayacak. Ten renginiz ve hatta burun yapınız bile gözlük seçiminizde etkili olacak.

Lüksün ifadesi diyebileceğimiz güneş gözlüklerini almadan önce ayna karşısında denemeyi unutmayın!

Makyaj yaparken renklerin en rahat uygulandığı ve çeşitli makyaj tekniklerinin uyum sağladığı oval yüzler, güneş gözlüğü kullanımında da çok şanslı... Çünkü her tip gözlük bu yüz tipine çok yakışır.

Yuvarlak bir yüzünüz varsa yüzünüzü uzun gösterecek ya da kare çerçeveli modelleri kullanmaya özen gösterin.

Kare yüzlerde keskin hatları yumuşatmak için oval, yuvarlak veya kedigözü çerçeveler kullanılabilir.

Gözlük alırken takıp çıkardığınızda seçenekler arasında yuvarlak ya da kare çerçevelerin dikdörtgen yüzlere daha uygun olduğunu görebilirsiniz.

Burun şeklinin de gözlük seçiminde etkili olduğuna değinmiştik. Birçok kişinin yaptığı gibi siz de büyük çerçeveli güneş gözlükleri ile geniş burnunuzu olduğundan küçük gösterebilirsiniz.

Yanlara doğru yüksek çerçeveler ise dikkati şakaklara çekerek uzun burnunuzu daha kısa, açık renkli gözlükler de yüksek köprülü olduğunda küçük burunları ideal ölçüde gösterecektir.

Göz sağlığını düşünenler için tabi ki öncelikle kalite diyoruz. Güneş ışınlarından korumayan, kalitesiz ve ucuz gözlüklerden uzak durun. Numaralı gözlük kullananlar için de numaralı güneş gözlüğü seçenekleri oldukça fazla... Aynalı modellerin güneşi dışa vurarak göze fazla yansımayı engellemesi, ünlü sanatçılar için de cazip seçeneklerden biri olmasını sağlıyor.

Yuvarlak, köşeli, aynalı, damla modeli ya da çiçek desenli gözlükler ışıltısıyla yüz şeklinize ayrı bir hava katacak. Unutmadan söyleyelim! Kaliteden taviz vermeyen ünlü markalar, ideal, sportif, gold veya gümüş motifler, abartılı süsler, kemik çerçeveler ya da renkli camlarla gerçek bir mücevher kadar büyüleyici tasarımlarını görücüye çıkardı. Siz hala burada mısınız..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder